Saba sentiers

Vogezen meren

Het departement Vogezen ligt in de regio Grand Est. Het is een van de afdelingen die het noordoostelijke deel van de zeshoek vormen. Het heeft een beroemde bergketen die zijn naam draagt. Maar het is ook een gebied met een bijzondere hydrografie. Er zijn inderdaad verschillende natuurlijke meren van gletsjeroorsprong en kunstmatige meren die oorspronkelijk zijn ontworpen voor het irrigeren van velden. Deze wateren zijn in de loop van de tijd populaire toeristische bestemmingen geworden voor vakantiegangers en toeristen die in dit gebied komen verblijven. Meestal bevinden ze zich allemaal meer dan 300 meter boven zeeniveau. Het zijn meren omgeven door bergen. U kunt ook verblijven rond de grootste wateren van heel Frankrijk door een huisje rond Lac du Bourget te huren, te camping aan het meer van Annecy of een vakantie aan het meer van Genève te boeken.

Meren voor toerisme

Een grote meerderheid van de meren van de Vogezen staat open voor toerisme. Sommige hebben zelfs recreatiecentra of toeristische bases aan hun oevers met accommodatie voor bezoekers, winkels, speeltuinen, enz. Andere die discreter en stiller zijn, zijn nog steeds de favoriete bestemmingen voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte. Ze staan ​​open voor wateractiviteiten zoals zwemmen, vissen of duiken. Onder deze meren zijn er nog steeds die beperkingen hebben die in acht moeten worden genomen om redenen van veiligheid of bescherming van het milieu in het algemeen.

De gemeenschappelijke punten van de meren van de Vogezen

Bijna alle meren van de Vogezen zijn omgeven door groen en bergen. Dit zijn allemaal geweldige plekken om te rusten. Het zijn ook routes voor wandelingen en trektochten. Omdat ze dicht bij dorpen of steden liggen, zijn het gemakkelijk bereikbare plaatsen. Sommige meren hebben zelfs fietspaden of paden om te wandelen en paardrijden, niet ver van hun kusten.
Als u informatie over deze meren nodig heeft, kunt u informatie krijgen bij het VVV-kantoor in elke gemeente waartoe ze behoren.

Blog

  1. 10 Nov. 2021Top 3 campings aan zee in Argelès7504
  2. 9 Janv. 2021Glamping: originaliteit en comfort op een ecologische camping in de Auvergne15788
  3. 28 Sept. 2020Een dag op de boot tijdens uw verblijf2381